top of page
Search

MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜNK érdekében – KÖZÖSSÉG ÉPÍTÉS!

Felelősségteljes vezetőként tudnod kell:

MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜNK érdekében – KÖZÖSSÉG ÉPÍTÉS!

(Soha ilyen fontos még nem volt!) Humánerőforrás fejlesztő tanácsadóként számtalan helyen, fórumon, az asszertivitás és a stresszkezelés egyik alappilléreként nevezzük meg a képességet: NE CSAK MEGÉLD, KOMMUNIKÁLD IS AZ ÉRZÉSEID! Hogy miért? Mert az érzelmeink belül,  tudat alatt működnek, dolgoznak. Meghatározott rezgésszámú energetikát képviselnek. És energiaként nagy erővel hatnak, teremtenek…

Az érzelem természete, hogy meg akar nyilvánulni.

Ha tudatod egyik része folyamatosan azon őrködik, hogy elpalástolja, elnyomja, visszaszorítsa az érzelmeid, ehhez óriási energiákat használsz fel. A szervezet kevésbé tud koncentrálni létfontosságú feladataira (immunrendszere gyengül), az egyén pedig a tudatos szinten a megoldás-keresésre.

Ennél még nehezebb a mostani helyzet: az egész világ traumatizálódik.


„Traumatizálódni” annyit jelent, hogy olyan drámai, ijesztő helyzettel találjuk magunkat szemben, amivel eddig nem volt dolgunk. Olyan negatív élmény, történés, amit általában visszafordítani nem lehet, amire nincs megoldási elképzelésünk, amivel még nem találkoztunk… Lebénulunk, lefagyunk… Ilyen helyzet ez a mostani is!

Fontos törekedni rá, hogy a minket érő negatív mentális hatásokat (álhírek, rémhírek) minimálisra redukáljuk, de az éltünkből a tényszerű adatokat teljesen kiiktatni egyszerűen nem lehet, azaz hatnak ránk Erős érzelmeket generálnak amiket TAGADNI, IGNORÁLNI NEM ÉRDEMES! - tudatosan feléjük fordulni viszont igen is kell! Stresszkezelés  - De hogyan?

A jelenlegi, kényszerű szociális disztancia nem kell, hogy egyenlő legyen a szociális izolációval. Távol vagyunk, távol KELL maradnunk egymástól, de csak fizikailag, a térben. Ezt kompenzálandó, soha olyan fontos nem volt még, mint most: a mentális, támogató, öngyógyító közösség ereje.

A jelen technikai környezetben a legfontosabb stresszkezelési lehetőség az elszigeteltség megakadályozására a minél tudatosabban szervezett és moderált valódi KÖZÖSSÉG ÉPÍTÉSE a virtuális csatornákon keresztül.



Nem csak azért, mert a közösségi összefogás és interakció megnyitja az empatikus egymás felé fordulás útjait, segít a stressz kezelésben, a közös trauma feldolgozásában, de a kollektív energetikai együttműködés növeli az intuitív „vezetettséget”, ezáltal a hatékonyabb probléma megoldást, azaz a túlélést is.

2020.03.21. Polgár-Zsilák Anita 





7 views0 comments
bottom of page