top of page
Search

Ha HARCOS vagy, harcosok találnak rád, Ha KÍVÁNCSI, akkor Érdeklődők!

Te melyik működést választod?


A napokban egy érdekes jelenségnek voltam tanúja. Egy általam nagyra értékelt, és közös érdeklődési kör verbuválta FB csoport egyik (általam írt) posztja komolyabb diszkussziót váltott ki. Nagyon jó meglátások, érvek, ellenérvek, bölcseletek, számok, statisztikák, kritikus gondolatok, kérdések, válaszok, idézetek, szóval kifejezetten kultúrált, élvezetes és sokrétű eszmecserét kialakítva.


Mígnem az egyik „beszélgetőtárs” messengeren megkeresett, hogy ugyan láttam-e, hogy az ő egyik hozzászólását, amire egyébként én magam is pozitívan reagáltam, az adminok eltávolították az oldalról. Bevallom őszintén, nem vettem észre, legalább 80 hozzászólás érkezett, nem is rövidek, szóval nem tűnt fel…


A legfurcsább az volt, hogy ez az eltűntetett hozzászólás egy „konkurens”, és hasonló témában kifejezetten erős vízióval rendelkező csoport vezető aktivistájától jött… egyébként elég vehemensen... Amikor felajánlottam neki, hogy mediálok közöttük az aktuális oldal Adminjánál azt válaszolta nem kell, hiszen "ezen az oldalon tabutéma az Ő témája".

Ezen megdöbbentem, hiszen abszolút nem volt igaz, mert ennek az oldalnak az egyik fő painpointja éppen ugyanez a téma… Hogy nem látja?


(A megvilágosodásom egyik része a következő hétvégi női önvédelmi workshopon jött... Tudjuk-e, hogy ha támadás ér - azaz fight or flight (or freez) vagyis harci üzemmódban - az egyébként180 fokos látótér érzékelésünk mennyire csökken le? Tippeket várom: ....

Nem, mi sem találtuk el. A helyes válasz kérem szépen: 2 azaz kettő!!! %-ra!)

Mielőtt kardot rántasz, jól nézz körül, mert utána már nem fogsz tisztán látni!


Mikor a vendégharcos harmadszorra posztolta ki az egyébként releváns és sokunk véleményével is összecsengő igazságát, a maga mindenre és egyre inkább elszánt harcos módján, már én magam is görcsöt kaptam, úgy éreztem, ELÉG!


Ha harcolsz, harcmezőt alakítasz magad köré, harcosok találnak rád, vagy fegyvert fognak a civilek is. A kérdés annyi lesz, hogy melléd állnak -e, vagy – ugyanazon cél támogatása mellett is – ellenség hiányában, az ellenséges energiákat érzékelve - ellened fordulnak.

Ha ez így alakul, akkor bizony nincs más, mint az elkullogás esetlegesen megszerzett maroknyi követővel...


Versus Kíváncsi vagy, és kérdezel, Érdeklődők gyűlnek köréd, és elindultok együtt a megimerés útján…a kérdés pedig az, ki mennyit tesz be, meddig mentek együtt, ki hol válik le… de egy fontos, megmaradtok Érdeklődőknek!



A történet csattanója, hogy a sérelmezett poszt, amit a harcosunk eltávolítani vélt, valójában ott csücsült a többi között, igaz kevésbe feltűnően, hiszen addigra már körbepányvázták az egymásból építkező, egymást adaptáló, próbáló és vagy elvető konstruktív gondolatsorok. Ez az a biztonságos környezet amiben feloldódni, adaptálódni és fejlődni lehet. A csoport témája egyébként: Deep Adaptation :-)



21 views0 comments
bottom of page